Social media

Op social media kunnen niet alle huisstijl elementen toegepast worden. Zo is het niet mogelijk om lettertypes en grids aan te passen. Toch zijn er voldoende mogelijkheden om een social media pagina of post te voorzien van de huisstijl.

Header: horizontale DNA-balk i.p.v. verticaal

Voor social headers dient er rekening gehouden te worden met het bijsnijden van de header. Om te zorgen dat de DNA-balk altijd zichtbaar is op alle soorten schermen wordt deze horizontaal geplaatst i.p.v. standaard verticaal.

Omdat de header automatisch wordt bijgesneden op de diverse apparaten, moet de DNA-balk gecentreerd tegen de onderzijde van de header geplaatst worden. De DNA-balk mag geen overlap hebben met de avatar. Voor de vormgving van de DNA-balk gelden verder de algemene richtlijnen.

Posts

Bij posts op de social media kanalen is het niet verplicht om de DNA-balk toe te passen bij actualiteiten. Bij campagne of projectmatige communicatie gaat de voorkeur uit naar het toepassen van de DNA-balk, zodat de post aansluit op de rest van de communicatie uitingen. In statische posts word het logo niet toegepast omdat deze al zichtbaar is in de profielfoto en profielnaam.

Profiel foto

In de profielfoto word enkel het beeldmerk geplaatst, omdat de naam van de provincie er direct naast of onder wordt weergegeven door het desbetreffende platform. Dit is een uitzondering op de standaard logo regels.

Profile picture

Facebook

Facebook example

Grid voor Facebook

Facebook margins

Bovenstaand grid dient als richtlijn voor het opmaken van de Facebook header. Waarbij het blauwe gedeelte (in combinatie met de DNA-balk) enkel zichtbaar is op mobiel.

Desktop toont vanuit het midden tot en met het roze gedeelte.

Twitter

Voor de Twitter-header kunnen dezelfde marges gehanteerd worden als voor Facebook.

Twitter toont de gehele afbeelding (inclusief de rode gebieden), hier dient enkel rekening gehouden te worden met de overlap van de profiel foto. Waardoor het meest linker blok van de DNA-balk niet gebruikt kan worden.

Twitter example

Twitter post matrix 2Twitter post matrix 3

 

Instagram

Indien er voor Instagram gebruik wordt gemaakt van een Instagram slideshow, dient de DNA-balk terug te komen op de eerste slide. Daarbij dient er een duidelijke referentie te zijn dat het om een slideshow gaat. Bijvoorbeeld doormiddel van een pijl of een aflopend beeld.

Instagram slideshow

Bij een reguliere post is het niet verplicht om de DNA-balk door te voeren, maar wel optioneel om het bericht extra merkwaarde mee te geven.

Instagram post